Malware akadályozza a kocsik műszaki vizsgáját

autószerviz, szerviz
Vágólapra másolva!
Napok óta áll nyolc amerikai államban a járművek minősítése.
Vágólapra másolva!

Március 30-án nem tisztázott típusú, ám a leírás alapján jó eséllyel zsarolóvírusos támadás érte az egyesült államokbeli Applus Technologies-t, ez károsanyag-kibocsátási tesztelőplatformot szállít egyes államok közlekedési hatóságainak. A kérdéses államokban ezt kell használniuk a járművek műszaki vizsgáztatását végző szervizeknek, a tesztcsomag hardvert, szoftvert és online szolgáltatást tartalmaz.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A malware-támadás miatt az Applus kénytelen volt lekapcsolni a csomagjához tartozó online szolgáltatást, ami nélkül viszont nem működik a rendszer, így Connecticut, Georgia, Idaho, Illinois, Massachusetts, Utah és Wisconsin államokban múlt hét kedd óta nem lehet befejezni a járművek műszaki vizsgáztatását.

Az Applus nem tudja, hogy mikorra sikerül helyreállítani a webszolgáltatásának működését, az érintett államok közlekedési hatóságai szerint jó eséllyel csak valamikor húsvét után térhet vissza minden a megszokott kerékvágásba. Addig is megkérték a rendőrségeket, hogy tekintsenek el a hiányzó minősítések miatti bírságolástól, amennyiben a papírokon lévő dátumok alapján nyilvánvaló, hogy emiatt hiányzik a járművek kibocsátási tesztje.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!