Már közel egy évtizedes modelleken is támogatott az RTX Voice funkció.

A sugárkövetésre is alkalmas GeForce RTX videokártyák egyik érdekes hozzáadott extrája a körülbelül egy éve elérhetővé vált RTX Voice funkció, amely az NVIDIA állítása szerint a Tensor-magjaikat is használva, gépi tanulásos módszereket bevetve végez zajszűrést a mikrofonok és hangszórók hangján. Ez nem csak a gamerek, hanem a másokkal videocsevegők számára is igen hasznos, a tapasztalatok szerint valóban jó munkát végez.

A kép csak illusztrációForrás: Shutterstock

Ettől függetlenül gyorsan kiderült, hogy valójában annyira azért nem fontos az RTX Voice számára a videokártyákba épített különleges hardver, némi buherálással a GeForce GTX modelleken is gyorsan működésre bírták az ügyeskedők. Ennek hatására az NVIDIA csendben beadta a derekát, Windows 10 rendszeren a 410.18-as verziószámú grafikus drivertől kezdve a funkció már hivatalosan is használható a GeForce GTX videokártyákon, egészen a GTX 600-as szériáig visszamenően.

A legújabb GeForce grafikus driver innen tölthető le, az RTX Voice beállításával kapcsolatos további információk pedig itt olvashatóak angol nyelven.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!