Könnyen törölhetőek az adatai, elrejthető a programindítóból.

Csendes halált halt az elmúlt időszakban a Google digitális zeneboltja és zenestreamelő szolgáltatása, március közepe óta már a régebben manuálisan feltöltött zenekollekció átmásolására sincs lehetőség a Play Zenét leváltott YouTube Music-ba. Ennek megfelelően az androidos Play Zene app teljesen értelmét veszítette, még a mobileszközök háttértárain lévő zeneszámok lejátszására sem használható, erre a célra is az utódját ajánlja a Google.

A kép csak illusztrációForrás: Marcelo Chagas / Pexels

A régóta esedékes halála miatt a Play Zene az elmúlt időszakban piacra dobott androidos eszközökön már meg sem található, de a régebbi modelleken még foglalja a helyet. A probléma részleges megoldása érdekében a mobilappja most megkapta az utolsó frissítését, a Play Áruházból való telepítése után új opciók jelennek meg a program elindításakor megjelenő információs oldalon: törölhetőek a Play Zene mentett adatai, továbbá elrejthető az ikonja a programindító felületről.

Ezek az opciók a Beállítások → Alkalmazások felületen keresztül mindig is elérhetőek voltak, azonban vélhetően sok mobilozó nem tud róluk. Akik aktívan használták annak idején az appot a megvett digitális zenék hallgatására vagy zenestreamelésre, azok sok helyet szabadíthatnak fel az adattörléssel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!