Hivatalos a Samsung fejlettebb okoscímkéje

samsung galaxy smarttag+ okoscímke
Samsung Galaxy SmartTag+
Vágólapra másolva!
Bluetooth helyett már UWB technológiát használ a Galaxy SmartTag+.
Vágólapra másolva!

Az értéküket rohamtempóban veszítő Galaxy S21 mobilok mellett idén januárban a Samsung régóta pletykált eszközkereső kütyüje is bemutatkozott. A Galaxy SmartTaget csak hozzá kell erősíteni az elvesztése esetén megtalálni kívánt tárgyhoz, majd a közelében tartózkodva a címkének köszönhetően okostelefonnal beazonosíthatóvá válik a tárgy helyzete. Emellett egy online szolgáltatáson keresztül a Galaxy-mobilok tulajdonosai egymásnak is segíthetnek rátalálni a kültéren elveszített holmijaikra.

Samsung Galaxy SmartTag+ Forrás: Samsung

Az ígéretének megfelelően a vállalat most bejelentette a kütyü fejlettebb változatát, az április közepén piacra kerülő Galaxy SmartTag+ csupán annyiban különbözik a piacon lévő testvérétől, hogy Bluetooth helyett UWB technológiát használ. Ez drámaian precízebb helymeghatározást tesz lehetővé, a tárgyaikat keresőket a telefonjuk hátlapi kamerájának képére rátett jelzések is segítik a keresésben.

A SmartTag+ cserébe persze olyan okostelefont igényel, amely támogatja az UWB-t, jelen pillanatban ez csak a Galaxy Note 20 Ultra, a Galaxy S21 Plus, a Galaxy S21 Ultra, továbbá a Galaxy Z Fold 2 modellekről mondható el.

Sejthetően a fejlettebb keresőkütyü drágább lesz a már kapható társánál, az Egyesült Államokban tíz dollár felárral 40 dollárért (nettó 12 ezer forintért) árulják majd. Hírünk írásakor még nem volt világos a Galaxy SmartTag+ eurósított vagy forintosított ára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!