Számítógépen is kasszasiker a Death Stranding

bestgame2019
Death Stranding (PS4) - A legendás játéktervező, Hideo Kojima legújabb játéka, amiben a posztapokaliptikus Földön kell valahogy újra kapcsolatot teremtenünk a különálló emberi kolóniák között. Nagyon különleges anyag.
Vágólapra másolva!
Bő 8 milliárd forintnyi bevételt generált az első öt hónapban.
Vágólapra másolva!

Egyáltalán nem meglepő, hogy a Sony megcélozta egyes eredetileg PlayStation-exkluzív játékaival a számítógépes platformot, a portolási munka jelentette aránylag csekély befektetés miatt rendkívül nyereségesnek bizonyulhat a termékeinek újabb platformon való kiadása.

Death Stranding Forrás: Kojima Productions

Ezt most a Kojima Productions által fejlesztett Death Stranding is bizonyította, a 2019-es megjelenését követően nyolc hónapig exkluzívan a Sony PlayStation 4-en játszható videojáték tavaly 27 millió dollár, avagy 8,11 milliárd forint bevételt termelt PC-n. Az 505 Games kiadó által kezelt számítógépes verziója tavaly júliusban jelent meg, így a fenti összeg az első öt hónapban megvalósult eladásokból jött össze.

Az efféle játékok természetesen az első időszakban termelik a legtöbb pénzt, utána tartósan visszaesik az eladásuk, a késői vásárlók ráadásul gyakran jelentős akciók keretében ruháznak be rájuk. Ettől függetlenül kétség sem férhet hozzá, hogy a Death Stranding számítógépes változata jó ideig folyamatosan generálja majd a bevételt.

A tisztánlátás kedvéért Kojima Productions egy független vállalat, a Death Stranding pedig a saját szellemi tulajdona. A játék pusztán azért volt egy ideig PlayStation-exkluzív, mert a Sony egy minden bizonnyal jelentős és fontos anyagi hozzájárulással meggyőzte erről a fejlesztőcéget.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!