Erősen balesetveszélyes megfeledkezni séta közben a környezetről.

Érdekes fejlesztés tűnt fel az Androidhoz tartozó Digitális jóllét mobilapp béta változatában, az XDA Developers egyik írója a kódjában kotorászva rátalált a még bejelentetlen „Heads Up" funkcióra. Amennyiben ezt engedélyezik a mobilozók, akkor az alkalmazás bizonyos időközönként figyelmeztető értesítéseket jelenít meg számukra a gyaloglás közbeni telefonozáskor, hogy nézzenek a lábuk elé, ügyeljenek a környezetükre.

A kép csak illusztrációForrás: AFP/Martin Bureau

Az opcionális funkció papíron nem tűnik rossz ötletnek, ám fennáll a veszély, hogy a gyakorlatban feleslegesnek bizonyul: amennyiben a gyaloglás közben rendszeresen mobilozók bosszantónak találják az értesítéseit, akkor vagy soha nem aktiválják a Heads Upot, vagy rövid időn belül kikapcsolják azt.

Egy próbát természetesen megér a fejlesztők részéről az implementálása, talán sikerülhet megelőzni vele néhány balesetet. Egyelőre nem világos, hogy a Heads Up mikor válhat általánosan elérhetővé, még a program legújabb bétáját használóknál sem tette ténylegesen elérhetővé a Google.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!