19,7 milliárd dollárt ad egy cégért a Microsoft

Vége az XP-nek, újjáéledhet a Microsoft, Satya Nadella, a cég vezetője
SAN FRANCISCO, CA - APRIL 02: Microsoft CEO Satya Nadella delivers a keynote address during the 2014 Microsoft Build developer conference on April 2, 2014 in San Francisco, California. Satya Nadella delivered the opening keynote to kick off the 2014 Microsoft Build developer conference which runs through April 4. Justin Sullivan/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Apple Siri beszédfelismerő rendszerét is a Nuance szolgáltatta.
Vágólapra másolva!

Történetének második legnagyobb értékű felvásárlását jelentette be a Microsoft, a LinkedIn szakmai közösségi hálózatot 2016-ban 26,2 milliárd dollárért bekebelezett vállalat most 19,7 milliárd dollárt készül adni a Nuance Communications-ért. Ez részvényenként 56 dolláros vételi árat jelent, ami 23%-kal magasabb az értékpapírok pénteki tőzsdezáráskor jegyzett értékénél.

Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója Forrás: AFP/Getty Images/Justin Sullivan

A fogyasztói piacon nem közismert a Nuance neve, elsősorban egészségügyi szolgáltatók és nagyvállalatok számára szállít háttértechnológiát. Ilyen például az elhangzott beszédet nagy pontossággal leírni képes Dragon szoftvere, amely a piac leghatékonyabb megoldása, a Siri hangasszisztenshez is ezt licencelte annak idején az Apple.

A Microsoft szerint a felvásárlás elsődleges célja a Nuance technológiáinak saját nagyvállalati szoftvereibe és szolgáltatásaiba történő beépítése, a bevételének kétharmada ezekből a forrásokból származik. Az akvizíciót már egyhangúlag jóváhagyta a Nuance igazgatótanácsa, a remények szerint még az idei naptári évben befejeződhet a gigantikus üzlet.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!