Eltűnik a meztelenség az Apple kütyüin a Discordból

apple iphone 7 rajt
Az új telefonok kameráját próbálgatják Nankingban Kínában
Vágólapra másolva!
A közösségi szolgáltatás blokkolni kényszerül a tartalmak láthatóságát.
Vágólapra másolva!

Néhány hete szárnyra kapott pletykák szerint a Microsoft hamarosan felvásárolhatja az eredetileg a gamerek körében népszerűvé vált, azonban mára sokszínű felhasználói bázisra szert tett Discordot. Most újabb váratlan hír érkezett a közösségi szolgáltatás kapcsán, az üzemeltetői kénytelenek elrejteni az iPhone és iPad eszközökre készült appjában a nem munkahelybarát kategóriába eső tartalmakat (is) gyűjtő szervereket, elsősorban meztelenségre kell gondolni.

A kép csak illusztráció Forrás: Imaginechina/Fang Dongxu

A lépés az App Store szabályzata miatt történik, az Apple megfenyegette a Discordot a mobilappjának áruházból való kirakásával a felnőtt tartalmak miatt. Ez nem lenne példa nélküli, 2018-ben a Tumblr blogszolgáltatás is kénytelen volt kitiltani minden pornográfiát a felületeiről, miután az Apple kihajította ezek miatt a mobilappját az appáruházából.

A szerverek házigazdáinak mostantól kötelezően jelezniük kell, amennyiben azok felnőtt tartalmak köré szerveződnek, vagy a rajtuk lévő tartalmak legalább fele 18+ kategóriába esik. A Discord moderátorai manuálisan is ellenőrzik majd a szervereket, ők is dönthetnek a jelölés aktiválásáról, amennyiben ezt elmulasztanák a házigazdák.

A felnőtt tartalmak elrejtése kizárólag az iPhone és iPad appokra vonatkozik, a Discordot más platformokon használva azok továbbra is láthatóak maradnak.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!