Hardveres kitiltást kapnak a Call of Duty csalói

call of duty warzone videojáték
Call of Duty: Warzone
Vágólapra másolva!
Már közel félmillió fiókot bannoltak végleg a Warzone-ból.
Vágólapra másolva!

Gigantikus sikerré vált a free to play üzleti modell használó Call of Duty: Warzone battle royale játék, azonban a fejlesztők folyamatosan szélmalomharcot vívnak a számítógépes változatát elárasztó csalókkal. A küzdelem eddigi legfontosabb lépése az volt, hogy tavaly májusban kötelezővé tették az SMS-es kétlépcsős hitelesítést az újonnan regisztrált felhasználói fiókokban.

Call of Duty: Warzone Forrás: Activision

Ez általánosságban véve segít megvédeni a felhasználói fiókokat az ellopásuktól, ám a valódi indíték az volt a lépés mögött, hogy a csalók végleges kitiltásakor a megadott mobilszámot is feketelistára tudják tenni. Emiatt mikor a csalók kifogynak a megadható telefonszámokból, akkor nem tudnak többé visszaregisztrálni.

Sajnos a gyakorlatban nem vált be az ötlet, a csalók megtalálták a módját a rendszer kijátszásának. Emiatt az Activision most megerősítette, hogy egy ideje már hardveralapú tiltásokat is osztogat a véglegesen bannolt cheatereknek: ujjlenyomatot készít a számítógépeik hardveréről, így ha sikerül is új fiókot regisztrálniuk, akkor sem tudnak ténylegesen játszani, másik számítógépet kell használniuk.

Most épp az a remény, hogy telefonszámok helyett a számítógépekből fogynak majd ki a cheaterek.

Természetesen ha sikerült kitalálni a hardveres ujjlenyomatozás működését, akkor a csalószoftverek készítői talán képesek lehetnek olyan appokat gyártani, amelyekkel meghamisíthatóak lehetnek az adatok. Részben ezért az Activision folyamatosan próbálja jogi úton támadni az efféle alkalmazások készítőit.

A Warzone elindulása óta a moderátorok csalás miatt már 475 ezer fiókot bannoltak véglegesen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!