A tömegközlekedésbe is betör az Uber

Uber, logó, alkalmazás, telefon
The Uber ride sharing application is seen running on an iPhone in this photo illustration taken on 28 August, 2017. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Három újabb busztársaság licencelte meg a technológiáját.
Vágólapra másolva!

Egy ideje új bevételi forrást üldöz a taxitársaságokat világszerte tüntetésre késztetett Uber, a vállalat szolgáltatásként nyújtaná a logisztikai szoftverét a tömegközlekedési vállalatok számára, hogy azok egyes helyi járataikat fix menetrend helyett igény szerint tudják járatni. Az ötlet iránt vannak érdeklődők, az első néhány fecske után most a Colorado állambeli Denver városa, a kaliforniai Porterville, továbbá Maryland állam Cecil megyéje is megállapodást kötött a szoftverének bevezetéséről.

A kép csak illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Jaap Arriens

A denveri tömegközlekedési vállalat még ezen a héten megkezdi a kerekesszékesek által is használható járműveiben az Uber szoftverének használatát, a másik két licencelő pedig május elején teszi elérhető a lakosság számára a mobilappon keresztüli járműkérést. Cecil megye elsősorban az olyanok számára kívánja biztosítani a járműrendelést, akiknek gondot jelent a különféle alapvető- és közszolgáltatások igénybe vétele, például munkaügyi központba mennének, orvoshoz vagy ügyintézésre van időpontjuk, testi vagy lelki felépülést segítő programokban vesznek részt.

A három új ügyfél közül Porterville már rendelkezik tapasztalatokkal az igény szerinti buszjáratás terén, jelenleg a Ford által birtokolt Transloc szoftverét használja erre a célra, azonban nem elégedett annak megbízhatóságával, reményei szerint az Uber megoldása jobban megfelel majd a célra.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!