Újból rátámadhat a kriptobányászokra az NVIDIA

asus phoenix geforce rtx 3060 nvidia videokártya grafikus kártya
ASUS Phoenix GeForce RTX 3060 (PH-RTX3060-12G)
Vágólapra másolva!
Már üzleti érdekében is áll, hogy ne a gamer videokártyákat happolják el.
Vágólapra másolva!

A HKEPC exkluzív értesülései alapján az NVIDIA épp újabb lépéseket tesz annak érdekében, hogy a kriptobányászok a jövőben ne vásárolják fel a játékosoknak szánt GeForce videokártyáit. A törekvés a legutóbb piacra dobott GeForce RTX 3060 videokártyával vette kezdetét, ez szoftveres úton a felére limitálta az Ethereum bányászatakor a sebességet. Sajnos a cég röviddel később véletlenül olyan béta drivert adott ki, amiben kikapcsolta a védelmet, ezzel pedig kiszabadult a szellem a palackból.

ASUS Phoenix GeForce RTX 3060 (PH-RTX3060-12G) Forrás: ASUS

A hírek szerint az NVIDIA dolgozik az egyébként működőképesnek bizonyult limitáló továbbfejlesztésén, hogy az többféle kriprovaluta bányászatát legyen képes megakadályozni, továbbá új változatot tesz elérhetővé a GeForce RTX 3060 grafikus processzorából. A GA106-302 azonosítójú második chipverziót technikailag egy teljesen új videovezérlőként fogja kezelni a meghajtószoftvere, így az újabb lapkával gyártott RTX 3060 modelleken újfent életbe tudja lépteni a bányászattal kapcsolatos korlátozást.

Az NVIDIA lépése nem meglepő, hiszen már specifikusan kriptobányászoknak szánt termékeket is árul: anyagilag érdekében áll, hogy a videokártyák gamerek előli elhappolása helyett a nekik szánt gyorsítókat vásárolják az érintettek.

Az üggyel kapcsolatos érdekesség, hogy az NVIDIA szerint a gamerek java idén szinte biztosan nem lesz képes új videokártyát vásárolni, 2021-ben végig súlyos termékhiányra és hajmeresztő árakra lehet számítani.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!