Vágólapra másolva!
Egy kisebb globális teszt keretében elrejthetővé teszik a lájkok számát.
Vágólapra másolva!

Az Instagram úgy döntött, hogy egy kisebb globális tesztet indít. Ennek keretében az érintettek maguk dönthetik el, hogy a bejegyzéseikre érkezett lájkok száma látható lesz-e mások számára vagy nem. Lesz továbbá egy olyan beállítás is, amely mellett senki bejegyzéseinél nem jelennek meg a lájkok (az adott felhasználó előtt legalábbis).

A jelentés szerint hasonló újításon dolgoznak a Facebookon is, ennek részleteiről még nincsenek konkrétumok, előbb megvárják az Instagram tapasztalait.

Forrás: vox

Az Instagram régóta azt szeretné elérni, hogy az emberek a fotókra és a videókra koncentráljanak, ne a lájkok számára. Az influencerek azonban aggódnak, hogy a változtatások hátrányos helyzetbe hozzák őket, és elveszíthetnek nagyon jövedelmező együttműködéseket márkákkal, ha nem igazolják a hatalmas népszerűségüket ezek a mérési mutatók.

A testre szabható beállítás ötletét sokan jónak tartják, így aki nem akar a lájkok világában élni, az egyszerűen kikapcsolhatná azokat. Mások szerint ez semmit nem old meg, hiszen mások továbbra is a lájkok köré építik majd az életüket.