A Xiaomi szerint nem egyszerű feladat az összehajtható mobilok hűtése

Vágólapra másolva!
Kisebb blogbejegyzésben taglalta az összehajtható készülékek fejlesztésének nehézségeit a Xiaomi.
Vágólapra másolva!

A Xiaomi nemrég tett közzé egy bejegyzést, amelyben azt igyekezett elmagyarázni, hogy milyen sok akadályt oldott meg, amikor az összehajtható mobilok hűtési rendszerével foglalkozott. Nagy gond a gyártó szerint például az, hogy a hőleadó felület nagysága változik zárt és nyitott állapotban, ráadásul mindig forróbb lesz az az oldal, amelyben a rendszerchip található.

A Mi Mix Foldnál éppen ezért egy pillangómechanizmust alkalmaztak, ami egyik oldalról a másikra tudja szállítani a hőt, a zsanérokon keresztül. Ennek köszönhetően a hűtési felület már sokkal nagyobb.

Forrás: xiaomi

A Mi Mix Fold speciális rendszere folyadékhűtést, hőgélt, többrétegű grafitlapokat és rézfóliát is használ. A zsanérok a két oldal között hőátadó csatornaként funkcionálnak, hajlításnak ellenálló grafittal. Az anyag a hővezető képességének mindössze 3-5 százalékát veszíti el 200 ezer hajtogatás után. Mindez bonyolult gyártási folyamat eredménye.

A Mi Mix Fold Kínában már kapható, de ott is bő 1500 dollárnak megfelelő összegbe kerül az alapmodell, így mire Európába eljut, 2000 eurónál is drágább lehet (figyelembe véve a kínai és európai árazási szokásokat).