Lecsapott az alternatív mobilappokra a Facebook

facebook news coffee kávézó okostelefon smartphone hírolvasás reading news
Elsőként az USA-ban válik elérhetővé a Facebookon a Hírek fül
Vágólapra másolva!
Jogi fenyegetéseket küld a webes felületét módosítva megjelenítő fejlesztőknek.
Vágólapra másolva!

A Facebook okostelefonokon való használatához a legjobb eszközöket nem feltétlenül a hivatalos mobilappok jelentik. Az elmúlt években jó néhány olyan alternatív alkalmazás vált elérhetővé, amelyek alapvetően a közösségi hálózat böngészős felületét jelenítik meg a felhasználóknak, azonban reszelnek azok kinézetén és működésén, elrejtik a reklámokat és egyéb szponzorált bejegyzéseket, továbbá akár a Messengerhez is közvetlen hozzáférést nyújtanak.

A kép csak illusztráció Forrás: Facebook

Az Android Police beszámolója szerint most véget ért ezek tolerálása a Facebook részéről, a vállalat jogi osztálya felszólításokat kezdett küldözgetni a népszerű megoldások fejlesztőinek, hogy azonnal tüntessék el azokat a programboltokból, különben pert kapnak a nyakukba a platform fejlesztői szerződésének megsértése miatt. Emellett a vállalat véglegesen kitiltotta az appok oldalait és a fejlesztőik magáncélú felhasználói fiókjait a Facebookról és az Instagramról.

A többek közt a Swipe és a Simple Social appokat érintett lépés nem meglepő a Facebook részéről, nyilvánvalóan a saját érdekeit kívánja védeni az alternatív mobilappok készítőinek fenyegetésével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!