Megjelent a Mozilla Firefox 88

mozilla firefox 88
Mozilla Firefox 88
Vágólapra másolva!
Javarészt kisebb reszelések gyűjteménye az új főverzió.
Vágólapra másolva!

Pár nappal a Google Chrome 90 megjelenését követően a Mozilla is kiadta számítógépekre a Firefox legújabb főverzióját. Piacvezető riválisához hasonlóan a Firefox 88 sem hozott óriási fejlesztéseket: a PDF-megjelenítő támogatja a dokumentumok mezőihez rendelt JavaScripteket, a nyomtatási oldalon lokalizálva lettek a mértékegységek, Linuxon támogatottá vált a touchpaden való kétujjas nagyításkor a simább animálás, továbbá az adatszivárgás csökkentése miatt csak az őket létrehozó webhelyek olvashatják ki az ablakok címkéit.

Mozilla Firefox 88 Forrás: Origo

Az új változatban a Mozilla folytatta a kisegítő lehetőségekre szorulók felhasználói élményének javítását, így a szövegfelolvasók már nem fogják a weblapok rejtett szövegeit is felolvasni. Jó hír a böngészőn keresztül csevegőknek, hogy amennyiben egyszer már hozzáférést adtak egy webhelynek a mikrofonjukhoz és/vagy a webkamerájukhoz, akkor 50 másodpercen belül nem kell újból jóváhagyniuk ezeket az engedélykéréseket a kérdéses szolgáltatásban.

Végül megemlítendő még, hogy a Firefox 88-ban már gyárilag le van tiltva az FTP protokollt használó fájlkiszolgáló szerverekhez való csatlakozás, a képernyőkép készítésére kitalált funkció pedig eltűnt a címsáv melletti, hárompontos lenyíló menüből. Képernyőkép ettől a jobb egérgombos környezeti menüből továbbra is készíthető, továbbá a [főmenü] → [Eszköztár testreszabása] felületen kihúzható a böngésző menüsorába a képlopó ikonja.

A Firefox már telepített példányai elméletileg maguktól frissülnek a legújabb verzióra, a böngésző telepítőkészlete pedig a hivatalos webhely mellett az ORIGO Szoftverbázisról is letölthető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!