Az összes típusú eszközön böngészőből lesz elérhető a játékstreamelő.

Nagy bejelentéssel indította a hetet a Microsoft, a jelenleg csak Android rendszerű mobilokon és táblagépeken használható xCloud felhős játékstreamelő szolgáltatása a héten elérhetővé kezd válni számítógépeken és iOS rendszerű mobileszközökön. Az xCloud az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas játékbérlő szolgáltatás extrája, a segítségével szerveroldali futtatással xboxos játékok játszhatóak.

Kezdődik számítógépeken és az Apple eszközein az xCloud teszteléseForrás: Microsoft

A Microsoft szerint az új platformokon folyamatosan bővül majd a tesztelők köre. A héten mind a huszonkét támogatott piacon, köztük Magyarországon is meghívókat kezd küldözgetni az Xbox Game Pass Ultimate előfizetéssel rendelkezők számára, hogy nekiállhatnak próbálgatni a számítógépeiken, továbbá iPhone és iPad eszközeiken a játékstreamelő szolgáltatást.

Ha minden jól megy, akkor pár hónapon belül bármely előfizető képes lesz majd meghívó nélkül használni az xCloudot.

A most támogatottá váló platformokon Chrome, Edge és Safari böngészőkből lesz elérhető az xCloud, a játékok vezérléséhez vezetékes vagy vezeték nélküli gamepadre van szükség, bár az érintős vezérlést támogató címek esetében elérhető lesz az alternatív irányítási módszer. Számítógépen nincs mód az egeres és billentyűzetes vezérlésre, és a belátható jövőben semmiképp sem érdemes számítani ilyen lehetőségre.

Az xClouddal száznál is több játékkal szórakozhatnak a gamerek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!