Hivatalos az Apex Legends Mobile

apex legends mobile
Apex Legends Mobile
Vágólapra másolva!
Első körben androidos eszközökön indul a battle royale tesztelése.
Vágólapra másolva!

Régóta nem titok, hogy a körülötte lévő csend ellenére a számítógépeken és konzolokon továbbra is sikeres Apex Legends mobilokra is érkezik. Az Electronic Arts végre bejelentette a battle royale játékot, ám egy ideig csak zárt béta formában lesz elérhető Androidra, első körben még áprilisban néhány ezer indiai és fülöp-szigeteki gamer csatlakozhat a teszteléséhez, más régiókban csak később debütál. Az Apex Legends Mobile idővel természetesen iPhone és iPad készülékekre is megjelenik.

Apex Legends Mobile Forrás: Respawn Entertainment / EA

A Respawn egy dedikált csapata által fejlesztett játék a sejthetőnek megfelelően free to play üzleti modellt használ majd, azonban csak kozmetikai tárgyak és szezonbérletek lesznek vásárolhatóak benne, a játékmenetet befolyásolni képes előnyökért nem fizethetnek az érdeklődők.

Az Apex Legends Mobile érintőkijelzős irányításra lett optimalizálva, és egyelőre nem világos, hogy gamepaddel egyáltalán irányítható lesz-e. Az viszont biztos, hogy a mobilos gamerek csak egymás között játszhatnak, nem lesz keresztplatformos multiplayer a konzolos vagy PC-s változatával.

A játék rendszerigényéről egyelőre nem esett szó, de minden bizonnyal korrekt teljesítményű mobilra és táblagépre lesz szükség a megfelelő képkockasebességgel való futtatásához, kontextusként a rivális Fortnite androidos változata is középkategóriás eszközt igényel.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!