Itt az eddigi legkisebb Polaroid instant kamera

polaroid go instant fényképezőgép kamera
Polaroid Go
Vágólapra másolva!
Körülbelül bankkártya méretű nyomatokat készít a legújabb modell.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években meglepően nagy sikernek bizonyultak a sírból visszatért instant fényképezőgépek, bár a vevők elsősorban persze hóbortból vásárolják ezeket. Az igények kiszolgálása érdekében most bemutatkozott a Polaroid eddigi legkisebb ilyen gépe, a 105×84×61 mm-es méretével a piac egyik legkompaktabb megoldásáról van szó.

Polaroid Go Forrás: Polaroid

A Polaroid Go modellhez a mérete miatt új fotópapírt is kellett fejleszteni, ez durván 67×54 mm méretű, a rajta lévő képek tényleges mérete pedig 47×46 milliméter. Érdekes, hogy a riválisokkal ellentétben ez a termék teljesen analóg módon hívja elő a fotókat, klasszikus instant fényképezőgépről van szó.

A fényképezőgép tulajdonságai közül kiemelhető a vaku, az effektezés érdekében dupla exponálást lehetővé tevő gomb, a szelfiidőzítő, a szelfikészítést megkönnyítő tükör, további a 15 csomagnyi film előhívásához elégséges kapacitású akku. Egy csomagban hét darab fotópapír található.

A fényképezőgép 2021. április 27-én kerül majd piacra, már előrendelhető a vállalat saját webshopjából. A kamerát és két csomag filmet tartalmazó kezdőcsomagja 135 euróba (49 ezer forintba) kerül, míg a két csomagnyi filmet tartalmazó papírpakkért 20 eurót (7200 forintot) kér a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!