Jobb fotókat csinál a Snapdragon chipes Galaxy S21 Ultra

Vágólapra másolva!
A DxOMark szerint fotózásban jobb a Snapdragon chipes Galaxy S21 Ultra, mint az Exynos lapkás változat.
Vágólapra másolva!

A DxOMark először az Exynos 2100 lapkával szerelt Samsung Galaxy S21 Ultra kamerarendszerét vette górcső alá, majd úgy döntött, megnézi, hogy mi a különbség a Snapdragon 888 chippel szerelt modellnél.

A Snapdragon 888-cal szerelt Galaxy S21 Ultrát Amerikában és Kínában árulja a Samsung, Európában az Exynos SoC-t használja. Az elmúlt években sok kritikát kapott a Samsung azért, mert az Exynos chipek gyengébbek, rosszabb üzemidőt kínálnak és rosszabb fotók készítését teszik lehetővé, mint az egyenértékű Snapdragon lapkák.

Forrás: forbes

A DxOMark tesztjei alapján ezúttal is van különbség, bár nem nagy. A Snapdragon 888-as modellel jobb képeket tudtak készíteni, pedig a kamera hardvere pontosan ugyanaz, mindkét változatban. A rendszerchipek azonban eltérő képfeldolgozó processzort használnak.

A Snapdragon 888-as modell részletesebb és kevésbé zajos képeket készített, bár mindez főleg a kép kinagyítása mellett látható. Érdekesség, hogy a DxOMark szerint a Galaxy S20 Ultra még mindig magasabb pontszámot érdemel összesítésben, mint az idei csúcskészülék, a Galaxy S21 Ultra. A csapat toplistáját a Xiaomi Mi 11 Ultra vezeti jelenleg.