Viszont a PSP kézikonzolé a tervek szerint bezár majd a nyáron.

Érdemi felháborodást váltott ki néhány héttel ezelőtt a Sony, a vállalat bejelentette a PlayStation 3, a PlayStation Portable (PSP) és PlayStation Vita digitális boltjainak bezárását. Az előbbi kettőét július 2-án, a Vitáét pedig augusztus 27-én kívánta lekapcsolni, a korábban megvásárolt digitális játékaikat és egyéb tartalmaikat viszont továbbra is elérhették volna a konzolok tulajdonosai.

A kép csak illusztrációForrás: Imaginechina/Weng Lei

A vállalat most váratlanul meggondolta magát, a friss tájékoztatása alapján a PlayStation 3 és PlayStation Vita esetében továbbra is életben tartja a digitális áruházakat, így a jelenlegihez hasonlóan gond nélkül lehet majd digitálisan játékokat vásárolni a konzolokhoz. Újabb leállítási dátumot nem tűzött ki, vélhetően még legalább néhány évig nem próbálkozik meg újból az áruházak lekapcsolásával. A PSP boltja viszont nem úszta meg, az eredeti bejelentésnek megfelelően július 2-től megszűnik benne a digitális játékvásárlási lehetőség.

A Sony közleménye szerint a boltok leállításával kapcsolatos döntést számos üzleti és praktikus faktort mérlegelve hozta meg, a mostani hátraarc pusztán az elmúlt hetek visszajelzéseinek köszönhető.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!