Ideális esetben akár ismerősökkel is megoszthatóvá váltak a játékok.

Jelentős szoftverfrissítés vált elérhetővé a támogatott AMD Radeon videovezérlőkhöz, a 21.4.1-es kiadás óriási mennyiségű kisebb reszeléssel és új funkciókkal próbálja növelni az értéküket. A talán legérdekesebb újdonság, hogy az AMD Link 4.0-val már nem csak Android és iOS mobileszközökre, de más számítógépekre is streamelhető a gazdaszámítógép képe. Alapvetően egy távoli asztali szolgáltatásról van szó, lehetővé teszi a PC feletti irányítás átvételét a helyi és a távoli eszközökről.

Ennek az új Game Link opciójával átadható másoknak az irányítás az éppen futó játék felett, akár együtt is játszhatóak a kanapés multiplayert kínáló címek. A Steam Remote Play Togetherre hasonlító megoldás szépséghibája, hogy a másik félnek Windows 10-re és szintén Radeon videovezérlőre lesz szüksége a Game Link használatához, mivel az csak a Radeon Software kezelőfelületén át vezérelhető.

Az új Radeon Software további érdekesebb újításai:

  • a telepítőprogramjában csak driver installációja, vagy a szokásosnál minimálisabb telepítés is kérhető;
  • a színtévesztők rendszerszinten átállíthatják a játékok színeit;
  • a játékmenetüket az internetre közvetítők adaptív képminőséget is beállíthatnak;
  • a Radeon RX 6000 modelleken már AV1 kodekes videók is lejátszhatóak, ha Microsoft PlayReady DRM másolásvédelemet használ a terjesztőjük;
  • a Ryzen processzorok adatai és statisztikái is elérhetőek a Radeon Software felületén;
  • az AMD Crash Defender segíteni próbálja a rendszer helyreállását a kék halálos és hasonló incidensek után.

A legújabb driverre a Radeon Software felületén át a legegyszerűbb frissíteni, de az AMD webhelyéről és az ORIGO Szofverbázisról is letölthető a telepítőkészlete.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!