A vártnál jobban megugrik a memória ára

gskill trident z royal ddr4 ram memóriamodul
G.Skill Trident Z Royal DDR4 memóriamodulok
Vágólapra másolva!
Rossz a helyzet, jelentősen módosította az előrejelzését a TrendForce.
Vágólapra másolva!

Pont egy hónappal ezelőtt számoltunk be a TrendForce piacelemző vállalat előrejelzéséről, amely szerint a chiphiánynak köszönhetően az idei második negyedévben alaposan megugorhat a rendszermemóriaként használt DRAM lapkák ára. Ez az áremelkedés nem lesz azonnal érezhető, a kiskereskedelemben csak a következő hónapokban emelkedik majd miatta a memóriamodulok ára.

A kép csak illusztráció (G.Skill Trident Z Royal) Forrás: G.Skill

A TrendForce most frissítette az előrejelzését, a várthoz képest ugyanis jelentősen nagyobb mértékben ugorhat meg a számítógépekbe és szerverekbe szánt DRAM-chipek ára. A számítógépes piacon korábban 13-18% emelkedést jósolt a cég, ebből 23-28% emelkedés lett, míg a szerverekbe szánt lapkák esetében 20% helyett 20-25% árnövekedést jósol.

A fogyasztói piacon elsősorban a laptopok, kisebb részt pedig az asztali számítógépek iránti nagy érdeklődés áll az áremelkedés hátterében. A gyártók szerint az idei év teljes egészében érezhetőek lesznek még a koronavírus-járvány miatti otthonról dolgozás és tanulás hatásai, nagy marad a modern és jól használható, új számítógépek iránti igény.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!