Nem kapja vissza a ToF-kamerát a Galaxy S22 széria

Vágólapra másolva!
A Samsung állítólag újra megfontolta a ToF-kamera használatát, de végül elvetette az ötletet.
Vágólapra másolva!

A dél-koreai ET News úgy tudja, hogy a Samsung újra napirendre vette a 3D ToF-kamerák használatát, végül alapos mérlegelés után azonban úgy döntött, hogy a Galaxy S22 szériás okostelefonokba sem épít ilyet. Legutóbb a Galaxy S10 5G és a Galaxy S20 Ultra kapott ilyet például.

A Galaxy Note 20 Ultra és a Galaxy S21 Ultra esetében lézeres autofókuszrendszert használtak a ToF-kamera helyett, és úgy tűnik, bevált ez a megközelítés. Emiatt a Galaxy S22 széria is így folytatja.

Forrás: digital camera world

Belsős források szerint a Samsungnál azért merült fel a ToF-szenzor újbóli használata, mert az Apple ilyet épített az iPhone 12 Pro mobilokba. A visszajelzéseket alapul véve és minden tényezőt mérlegelve azonban jobbnak látják állítólag a lézeres AF-rendszert.

Maga a ToF-szenzor egyébként 3D-kamerához hasonlít, az objektumok távolságát mérve alkot mélységtérképet, alacsony felbontással. Ez segítheti például a portréfotózást is, de a mindennapi használati visszajelzésekből az derült ki, hogy ügyes képfeldolgozó rendszer mellett nem igazán eredményez jobb teljesítményt egy ToF-kamera.