Fodrászszalonban kísérletezik új technológiákkal az Amazon

Vágólapra másolva!
Londonban nyitja meg a saját fodrásszalonját az Amazon, hogy modern technológiákkal kísérletezzen.
Vágólapra másolva!

Mostanra már senkit nem lep meg, hogy az Amazon újabb és újabb piacokon igyekszik terjeszkedni. Az viszont különösen meglepő, hogy az Amazon úgy döntött, fodrászszalont nyit. Az Amazon Salon Londonban működik majd, és modern technológiával kísérleteznek majd benne.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy például kiterjesztett valóságra építő app mutatja meg a vendégeknek, hogyan állna nekik egy konkrét hajstílus vagy szín. Mielőtt a fodrász munkához lát, így könnyebben dönthetnek. A polcokon lévő termékekre pedig elég lesz rámutatni, QR-kódok segítségével megvásárolhatóak, illetve részletes információk is megjelennek.

Forrás: amazon

Egyelőre nem terveznek újabb Amazon fodrászszalonokat nyitni, ebben próbálják majd ki az új termékeket és technológiákat. Nemrég azonban megnyílt az Amazon Professional Beauty Store is Nagy-Britanniában.

A szakértők szerint igazából az egész egy marketingtrükknek tekinthető, a cél az, hogy mindenki lássa, az Amazon ott van a divat- és szépségiparban is. Ezekben az ágazatokban ugyanis nem tudta olyan könnyen kiszorítani a szaküzleteket az óriás.