Bajai ellenére óriási siker a Cyberpunk 2077

cyberpunk 2077 cd projekt videojáték
Cyberpunk 2077
Vágólapra másolva!
Csak olyan 30 ezren kérték vissza a pénzüket az állapota láttán.
Vágólapra másolva!

Újabb információkat hozott nyilvánosságra a 2020. december 10-én borzalmas állapotban piacra került Cyberpunk 2077 kapcsán a CD Projekt. A lengyel cég tájékoztatása szerint a 2020-as évben 13,7 millió példány fogyott a játékból, 73 százalékukat digitálisan vásárolták a gamerek, a termék állapotát látva pedig csak olyan 30 ezren kérték vissza a pénzüket.

Cyberpunk 2077 Forrás: CD Projekt

Platformok tekintetében szintén meglepő a statisztika: az eladott kópiák 56 százaléka PC/Stadia kombón fogyott, a PlayStation 28%, az Xbox pedig 17% részesedést tudott felmutatni. Ebben két szám is nagyon érdekes: egyrészt váratlanul magas fölénnyel vezet a PC, másrészt pedig a PlayStation úgy felelt az eladások bő negyedéért, hogy december 18. óta nem is kapható rá digitálisan a játék. Ez a Sony rugalmatlanságának köszönhető, a CD Projekt csak a játék teljes visszavonásával volt képes pénzvisszatérítést adni az erre igényt tartók számára a platformon.

További érdekesség, hogy befektetői kérdésre ugyan a Google Stadia eladási számát nem volt hajlandó elárulni a CD Projekt ügyvezetője, de rendkívül egyértelművé tette, hogy az értékesítések rendkívül apró szelete történt a felhős játékstreamelő szolgáltatásban.

Végül egy régóta ért mérföldkövet is elért a CD Projekt, a tavalyi év végére átlépte a 30 millió eladott példányt a The Witcher 3: Wild Hunt.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!