PC-s játékok is lesznek az Xbox streamelőjében

e sport, e-sport, esport, elektronikus sport, verseny, számítógép, illusztráció
Vágólapra másolva!
Egyelőre a konzolos címek elérhetővé tételére fókuszál a Microsoft.
Vágólapra másolva!

Újabb jelentős mérföldkőhöz érve az Apple mobileszközein és számítógépeken is kezdetét vette a Microsoft xCloud felhős játékfuttató szolgáltatás tesztelése, bár egyelőre csak erősen zárt körben. Az Xbox Game Pass Ultimate havidíjas előfizetés részeként elérhető megoldással xboxos játékok játszhatóak mobilokon és számítógépeken gamepad, esetenként érintős vezérlés segítségével.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A bejelentést követően Phil Spencer Xbox-főnök egy Twitteren feltett kérdést megválaszolva közölte, hogy idővel PC-s játékok is elérhetőek lesznek a felhős játékstreamelő szolgáltatásban, azonban egyelőre a konzolos verziók elérhetővé tétele jelenti a prioritást. Állítása szerint részben ezért is erőlteti jó ideje a platformoktól és szolgáltatásoktól független játékmentéseket a Microsoft, hiszen így ugrálni lehet a játékok PC-s és konzolos változatai között.

A bejelentés nagyon jó hír a számítógépes játékosok számára, például a mindig népszerű belső nézetes lövöldözős játékokat sokan nem hajlandóak közülük gamepaddel játszani, ezekben a címekben az egeres és billentyűzetes kezelés megszokása után rendkívül frusztrálóak a kontrollerek limitációi. A játékok számítógépes változatának elérhetővé tételével nagyobb tömegek számára lehet ráció az xCloud használatában.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!