Átírhatóvá váltak a YouTube-csatornák nevei

laptop notebook számítógép videocsevegés videokonferencia youtube zenehallgatás
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett már a profilképük sincs összekötve a Google-fiókban használttal.
Vágólapra másolva!

Újabb emberemlékezet óta fennálló problémát sikerült megoldania a YouTube-nak, ki tudja hány szoftvermérnök megfeszített munkájának köszönhetően végre könnyedén megváltoztathatóvá váltak a csatornák nevei és profilképei.

A kép csak illusztráció Forrás: Ekaterina Bolovtsova / Pexels

A rengeteg alkotót frusztrált problémát eddig az jelentette, hogy a videómegosztón megjelent csatornanév és profilkép azonos volt a Google-fiókban beállított névvel és képpel. Amennyiben a csatornájuk miatt ezeket megváltoztatták a videósok, akkor onnantól kezdve például a Gmailben is az újonnan beállított névvel és képpel jelentek meg, noha abban a megszokott nevüket és profilképüket szerették volna használni.

A gondra tipikusan az volt a megoldás, hogy a videósok dedikált Google-fiókot hoztak létre a csatornájuk számára, nem pedig a magáncélú fiókjukon keresztül töltötték fel a tartalmaikat.

A csatornák nevei és profilképei a YouTube mobilappjában és böngészős felületén is megváltoztathatóak, viszont ilyenkor a youtuberek elveszítik az ellenőrzött jelvényüket, már ha van nekik ilyen. Ez felettébb bosszantó, újból kénytelenek lesznek kérni annak aktiválását.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!