Az összes M1-es Machez jó a Touch ID-s Magic Keyboard

Vágólapra másolva!
Nem csak a napokban bejelentett új iMac gépekkel használható a Touch ID-s Magic Keyboard.
Vágólapra másolva!

Az Apple április 20-i rendezvényen nem csak az új iMac debütált, de többek között a Touch ID szenzorral felszerelt, új Magic Keyboard is. Kevés helyen hívták fel rá a figyelmet, de ez a billentyűzet nem csak az új iMaceket támogatja, hanem az összes olyan Apple Mac gépet, amiben a gyártó M1-es processzora található.

Bár szintén M1-es chipet használ, az új iPad Pro nem kezeli az új billentyűzet szenzorát. Egyelőre ráadásul kizárólag az M1-es iMac mellé kínálják majd az új billentyűzetet.

Forrás: apple

Bár MacBookokban régóta van már beépített Touch ID, kiegészítőben most először jelenik meg a technológia. A biometrikus azonosító mód használható bejelentkezéshez, vásárlások engedélyezésére vagy harmadik féltől származó appokba való bejelentkezéshez. Az új billentyűzet kompakt és teljes méretben is létezik.

Sajnos az Intel chipre építő Maceken nem használható az új billentyűzet Touch ID funkciója (mert az M1 chip Secure Enclave részére épül az információk titkosítása) – de maga a billentyűzet működik. A várakozások szerint a Touch ID-s billentyűzet idővel külön is megvásárolható lesz.