Árkövető funkcióval kísérletezik az androidos Chrome böngésző

Vágólapra másolva!
Egyelőre csak akkor küld értesítést az árcsökkenésről, ha meg van nyitva a termék honlapja.
Vágólapra másolva!

Az androidos Chrome böngésző legújabb verziójába bekerült egy új árkövető funkció, amely akkor küld értesítést, ha a megfigyelt termék vételára csökken. A SmartDroid szerint ez már a 90-es verzióban elérhető, de a jelentések szerint nem mindenkinél férhető hozzá.

Forrás: 9to5google

Akinél igen, ott a funkció a megnyitott lapokat figyeli, és értesítést küld, ha valamelyiken árcsökkenést érzékel. Ez nagyon hasznos funkció lehet, ugyanakkor nem kompatibilis az asztali klienssel és a hasonló kiegészítőkkel. A szakértők szerint igen kezdetleges a mostani funkció, eleve nagy probléma például, hogy a megfigyelt termék honlapját nyitva kell tartani, ellenkező esetben nem jön értesítés. Remélhetőleg a Google ezen tud majd változtatni, mire a funkció szélesebb körben is elérhető lesz.

Akinél elérhető a funkció, annak a jobb felső beállítások menüben jelenik meg. Aki nem lát ilyen funkciót, az elvileg aktiválhatja manuálisan, ha a címsorba beilleszti a [chrome://flags/#enable-tab-grid-layout] sort, majd az értéket [Enabled-re] állítja. Ezután a böngészőt újra kell indítani, de nincs rá garancia, hogy bekapcsol a funkció, ugyanis a gyakorlatban még nem mindenkinél érhető el.