Több fontos újítást is hozott az iOS 14.5

mobilozás fotózás kirándulás piknik szabadidő iphone smartphone iphone
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
Emellett a macOS-t is fontos frissíteni a legújabb verzióra.
Vágólapra másolva!

A múlt héten beharangozottnak megfelelően elérhetővé váltak az Apple operációs rendszereinek legújabb változatai, a vállalat számítógépeit és mobileszközeit használóknak érdemes időt szakítaniuk a telepítésükre. Funkcionális téren az iOS 14.5 a legjelentősebb mind közül, elérhetővé vált benne a nagy hirdetőipari vitákat szított App Tracking Transparency, ezt bekapcsolva átláthatóbbá válik, hogy ki követi a mobilozókat. A Facebook emiatt indított háborút az elmúlt hónapokban az Apple ellen, amely egyértelműen arra utal, hogy tényleg jó valamire az újítás.

A kép csak illusztráció Forrás: Pexels / Pixabay

Az iOS 14.5 további fejlesztései közül kiemelhető, hogy maszkviselés esetén az új szoftverrel az Apple Watch-on keresztül gyorsabban feloldhatóvá váltak a mobilok, még több emoji közül lehet válogatni az üzenetküldéskor, továbbá az iPhone 12-ben és ötödik generációs iPad Próban elérhetővé vált mindkét SIM-en az 5G-hálózatokhoz való csatlakozás.

Végül a Macekkel rendelkezőknek is fontos frissíteniük a macOS Big Sur 11.3-ra, az illetékesek ugyanis olyan nulladik napi sebezhetőséget javítottak benne, amellyel a védelmi mechanizmusait kikerülve telepíthetőek kártevők a számítógépekre.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!