Több pénzt ad a PC-s játékfejlesztőknek a Microsoft

gears 5 videojáték xbox one windows 10
Gears 5
Vágólapra másolva!
Felzárkózik az Epic Games Store mellé a levont jutalék arányában.
Vágólapra másolva!

A számítógépes játékosok körében jelenleg kifejezetten népszerűtlen a Windows 10 alkalmazásboltja, szinte csak az Xbox Game Pass for PC havidíjas játékbérlővel rendelkezők használják. A Microsoft változtatni kíván a helyzeten, így augusztustól a PC-s játékok esetében harmincról 12 százalékra csökkenti az eladott termékek után elkért jutalékát, a gamerek által kifizetett pénz 88%-a vándorol majd a fejlesztőkhöz és a kiadókhoz.

A kép csak illusztráció (Gears 5) Forrás: Microsoft Game Studios / The Coalition

A Microsoft Áruház ezzel a lépéssel felzárkózik 88/12 pénzelosztási arányt kitalált Epic Games Store mellé, felhagy az iparágban jelenleg szabványos 30% jutalék levonásával. Az ötlet minden bizonnyal az, hogy a lépés vonzóbbá teszi majd az üzletét a fejlesztők és a kiadók számára, a részükről remélt jobb támogatás pedig ráveheti a gamereket, hogy a Microsoft Áruházban vásárolják meg a kívánt játékokat.

Emellett egy további jó hírrel is szolgált a Microsoft, állítása szerint az Áruházból hamarosan sokkal megbízhatóbban és gyorsabban lehet majd letölteni a számítógépes játékokat, az ezzel kapcsolatos részletekről hamarosan további információkkal fog szolgálni.

Kapcsolódónak tűnő érdekesség, hogy pár nappal ezelőtti pletykák szerint az idén őszi Windows 10-ben alaposan megújulhat a Microsoft Áruház kinézete, ráadásul a klasszikus formájukban is terjeszthetővé válhatnak benne az appok és a játékok, nem lesz kötelező becsomagolni azokat az MSIX formátumba.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!