Félig debütált a laptopos GeForce RTX 3050

samsung galaxy book odyssey
Samsung Galaxy Book Odyssey
Vágólapra másolva!
A Samsung frissen bejelentett félgamer laptopjában is elérhető lesz.
Vágólapra másolva!

Ugyan az NVIDIA-nak továbbra sem sikerült bejelentenie a laptopokba és asztali számítógépekbe egyaránt érkező GeForce RTX 3050 és GeForce RTX 3050 Ti videovezérlőit, azonban ez nem tartotta vissza a Samsungot egy ezekkel augusztusban piacra kerülő noteszgép bemutatásától.

Samsung Galaxy Book Odyssey Forrás: Samsung

A Galaxy Book Odyssey egy amolyan félgamernek mondható laptop: az átlagnál jóval erősebb, de nem specifikusan a játékosokat célozza vele a Samsung, így kifejezetten visszafogott dizájnt kapott, villogni sem képes kismillió színárnyalatban.

A laptopba 15,6 hüvelykes Full HD kijelző került, a processzora tizenegyedik generációs Intel Core i5 vagy Intel Core i7, memóriából legfeljebb 32GB LPDDR4X kerülhet bele, a gyárilag beépített háttértára pedig maximum 1 TB-os. Nagyon jó hír, hogy a memóriája és a háttértára cserélhető, az elérhető tárhelye pedig egy második M.2-es SSD-vel is bővíthető.

Samsung Galaxy Book Odyssey Forrás: Samsung

A grafikus alrendszer kapcsán kevés információ érkezett, a GeForce RTX 3050 és GeForce RTX 3050 Ti videovezérlők Max-Q változatai kerülhetnek az Odyssey-be. A termékekről semmi konkrét specifikációt vagy teljesítménybeli adatot nem árult el a Samsung, minden bizonnyal az NVIDIA kérésére.

Samsung Galaxy Book Odyssey Forrás: Samsung

A laptop érdekesebb specifikációi közül kiemelhető a 83 wattórás akku, a 135W teljesítményű USB-C gyári töltő, a 720p-s webkamera, a Bluetooth 5.1 és a Wi-Fi 6, az egyre kevesebb laptopon megtalálható RJ-45 csatlakozó, a Dolby Atmos támogatása, a bekapcsológombba épített ujjlenyomat-olvasó, továbbá az 1,85 kg súly.

Eurós árat nem tudunk mondani, azonban az Egyesült Államokban 1399 dollártól, olyan nettó 416 ezer forinttól lesz kapható augusztustól.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!