Megfelezték az Activision főnökének fizetését

call of duty warzone videojáték battle royale
Call of Duty: Warzone
Vágólapra másolva!
Közben a kiadó újabb saját fejlesztőcéget állított rá a Call of Duty gyártására.
Vágólapra másolva!

Van néhány a gamerek körében különösen népszerűtlen szereplő a játékiparban, a negatív toplista egyik rendkívül előkelő helyén Bobby Kotick áll. Az Activision-Blizzard kiadó vezérigazgatója sokak szemében egy kizárólag a haszonszerzéssel törődő üzletember, akit egyáltalán nem érdekel a videójátékok médiumának fejlesztése vagy éppen a munkatársak sorsa, egyetlen célját a profit maximalizálása jelenti, részben hogy felfoghatatlan összegű kompenzációt vehessen fel minden évben.

Call of Duty: Warzone Forrás: Activision

Kotick bérezése már évek óta folyamatosan visszatérő téma az Activision-Blizzard részvényesei között, most pedig rengeteg lobbizást és tárgyalást követően az alap bérét és a bónuszait is sikerült megfelezniük a kritikusoknak. Ennek keretében a vezérigazgató alap juttatása évi 875 ezer dollárra, azaz olyan 261 millió forintra csökken, a feltételekhez kötött bónuszait pedig évi 1,75 millió dollárban, avagy 521 millió forintban maximalizálták.

Az eredményt elért befektetői csoport tavaly azt állította, hogy az Activision egy átlagos dolgozója Kotick fizetésének csupán 0,3 százalékát keresi évente.

Mindeközben újabb üzemmel bővült a Call of Duty-gyár, az Activision már a Crash Bandicoot 4-et és a Spyro Reignited Trilogy-t készített Toys for Bob fejlesztőcéget is ráállította a százmilliónál is több játékosnál tartó Call of Duty Warzone kalapálására. A hírek szerint ezzel együtt leépítések történtek a stúdiónál, néhányan pedig felmondtak, mikor meghallották a cégük sorba való beállításának hírét.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!