Kezd magára találni, de nehéz helyzetbe kerülhet a mobilpiac

Vágólapra másolva!
Nagyot nőtt az első negyedévben a mobilpiac, a Samsung rekordot jelentő, 76,5 millió okostelefont szállított le.
Vágólapra másolva!

Az idei első negyedévben több mint 347 millió okostelefont szállítottak le a mobilgyártók. A Canalys elemzőcég szerint ez éves viszonylatban 27 százalékos növekedést jelez. A Samsung továbbra is a piac legnagyobbja, rekordot jelentő 76,5 millió okostelefont szállított le az első negyedév során, ami 28 százalékos éves növekedést és 22 százalékos piaci részesedést jelez.

Az Apple a második legnagyobb, 41 százalékos éves növekedés mellett 52,4 millió mobilt szállított le 3 hónap alatt, ezzel 15 százalékos piaci részesedése van. 14 százalékon áll a Xiaomi, amely 62 százalékos előrelépés mellett 49 milliót szállított le.

Forrás: tom's guide

A BBK Electronics alá tartozó Oppo és Vivo 37,6 és 36 millió készüléket szállítottak, ez 60 és 48 százalékos növekedés mellett a piac 11 és 10 százalékát jelenti. A Huawei már nem fért fel a toplistára, a hetedik helyen áll, 18,6 milliós darabszámmal, amelyből majd 15 millió kínai eladás eredménye (és ott is kevesebb mint a felére zuhantak a márka mobileladásai).

A Canalys szerint a jövőre nézve gondokat okozhat a mobilgyártóknak a globális chiphiány, de a világjárvány elhúzódó hatásai szintén. Emiatt sok márkának újra kell majd gondolnia a stratégiáját, főleg regionális szinteken. A kisebbek pedig az LG sorsára juthatnak, vagyis kieshetnek a piacról.