A konzolosok öntik a pénz javát a Fortnite-ba

fortnite videojáték
Fortnite
Vágólapra másolva!
A bevétel csupán 7 százaléka érkezett az Apple mobileszközeiről.
Vágólapra másolva!

Újabb érdekes információk váltak elérhetővé az Epic és az Apple jogi háborúja kapcsán, frissen napvilágra került bírósági dokumentumok alapján világossá vált, hogy a játékfejlesztő miért merte bevállalni a Fortnite kirúgatását az App Store kínálatából a hosszabb távú érdekei védelmében.

Fortnite Forrás: Epic Games

A bírósági iratok szerint 2018 márciusa és 2020 júliusa között a free to play üzleti modellű játék bevételének oroszlánrészét a konzolos játékosok adták: a pénz 46,8 százaléka PlayStation, 27,5 százaléka pedig Xbox platfomról származott. A konzolokon játszók a bevétel 74,3%-át szolgáltatták, a maradék 25,7 százalékért együttesen felelt a PC, a Nintendo Switch, az Android és az iOS.

Meglepő módon az Apple rendszere tipikusan a legutolsó helyen állt, a Fortnite bevételének csupán 7 százalékát szolgáltatták az iPhone és iPad eszközön játszók, csak néha sikerült felülkerekedniük ezen a téren az androidosokon. Viszont ez nem jelenti azt, hogy a konverziós ráta tekintetében rosszul teljesített volna a Fortnite almás eszközökön futó verziója, hiszen egy másik dokumentumból kiderült, hogy a játékosbázis 10 százalékát adták az iOS-en játszók.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!