Elítélték a Netflix volt informatikai alelnökét

streaming netflix tablet Binge Watching: Hogyan tesz függővé a sorozatnézés?
Vágólapra másolva!
Kenőpénzt fogadott el egyes beszállítóktól a szerződésekért.
Vágólapra másolva!

Régóta húzódó bűnügyi eljárásban sikerült végre némi haladást elérni, első fokon a bíró egyetlen felhozott kivételével 28 csalással és pénzmosással kapcsolatos vádpontban találta bűnösnek a Netflix volt informatikai alelnökét. Michael Kail 2012 februárja és 2014 júliusa között töltötte be a magas pozíciót a vállalatnál, és a jelek szerint nem félt visszaélni a hatalmával.

A kép csak illusztráció Forrás: Shutterstock

A bíró ítélete szerint részben Kail elektronikus levelezése egyértelműen bizonyítékokkal szolgált arra, hogy az informatikai igazgató kenőpénzt és részvényeket fogadott el kilenc hardveres és szoftveres beszállítótól a szerződésekért cserébe. A vezető több millió dollár értékű szerződést kötött meg ilyen módon, az ügyleteken pedig 500 ezer dollárnál (durván 150 millió forintnál) is többet keresett, amiből többek közt egy kaliforniai házat vett.

Julia Jayne védőügyvéd szerint a kliense ártatlan, megkérdőjelezte az igazságszolgáltatás Netflix befolyásától való függetlenségét, és fellebbezni kíván az elsőfokú döntés ellen.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!