Érkezik az ártakarékos Samsung laptop

Samsung Galaxy Book Go
Vágólapra másolva!
Egy 449 eurós, ARM processzoros laptop lesz a Samsung Galaxy Book Go.
Vágólapra másolva!

A Samsung a legutóbbi rendezvénye alkalmából egy rakás új laptopot jelentett be: először négyet, majd később még egyet. Ezután pedig kiderült, hogy lesz egy újabb, egy ARM processzoros, ártakarékos, Windows 10-et futtató laptop.

Ennek a neve Samsung Galaxy Book Go. 8 nm-es Qualcomm Snapdragon 7c chip kerül bele, a Windows 10 ARM-verziójával. A 14 hüvelykes, 1920x 1080p-s IPS-kijelző mellett beépített LTE, 4 GB RAM és 128 GB-os SSD jellemzi.

Samsung Galaxy Book Go Forrás: samsung

A képernyő nem érintős, és a burkolat is átlagos, így a költségeket lentebb tudták faragni. A MIL-810G szabványnak ugyanakkor megfelel a Galaxy Book Go, így az 1,2 méteres becsapódások sem teszik tönkre, ráadásul ellenáll a pornak is.

Két USB-C port, egy USB-A, jackcsatlakozó, microSD-foglalat és SIM-foglalat is jutott rá. A 42,3 Wh-s akkumulátor a takarékos processzorral kiemelkedő üzemidőt ígér, de negatívum a Windows 10 ARM-verziója, amelyre továbbra is kevés a natív app, az x64-es emuláció pedig nem a legjobb. A laptop ára 449 euró lesz, de egyelőre nem tudni, hogy mikor jelenik meg.