Ettől függetlenül biztonságosabb tartót vásárolni vagy rögtönözni hozzá.

Az elveszni képes tárgyak helyzetének meghatározására használható Apple AirTag ugyan jól működik, azonban akad egy felettébb bosszantó problémája: nem rendelkezik semmiféle olyan furattal, amelyet használva fel lehet tenni például egy kulcskarikára, vagy zsinóros módszerrel hozzáerősíthető volna a megtalálni kívánt tárgyhoz.

Lehetséges, de nem javasolt az Apple AirTag megfúrásaForrás: iFixit

Az Apple kerülőúton oldotta meg a problémát, a darabonként 12 990 forintba kerülő kütyühöz kulcstartós és tartópántos kiegészítőket készített, ezekbe beleerősíthető a nyomkövető. Érdekes módon a saját maga által készített legolcsóbb megoldás pont annyiba kerül, mint maga az AirTag, de harmadik felek jóvoltából ennél számottevően racionálisabb árfekvésű tartók is rendelhetőek.

Az iFixit jóvoltából fény derült az AirTag gyári furathiányának okára, az apró eszköz annyira tele van hardverekkel a borítása alatt, hogy nem igazán lehetett furatot tenni rá, bár természetesen a ház méretének a növelésével, vagy egy külső fülrész hozzáadásával orvosolható lett volna a probléma. Ettől függetlenül a követő alapos átvizsgálását követően sikerült benne kihasználatlan pontot találni, így egy másfél milliméteres fúrószárral megoldható volt a furat kialakítása.

A siker ellenére az iFixit nem ajánlja az AirTags megfúrását, a garancia puszta elveszítése mellett ugyanis nagyon könnyen tönkretehető a kütyü, plusz a furat átmérője erősen limitálja a hasznosságát.

A csináld magad problémamegoldók jobban járnak az alternatív tartóeszközök készítésével.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!