Nyugdíjba vonult a Samsung Galaxy S8

samsung galaxy s8 íriszleolvasó íriszszkenner biotmetrikus hitelesítés okostelefon android
Minimális trükközéssel átverhető a Samsung Galaxy S8 íriszleolvasója
Vágólapra másolva!
Hosszabb támogatás járt hozzá, mint a Google saját mobiljaihoz.
Vágólapra másolva!

Nem panaszkodhatnak a 2017 áprilisában megjelent Samsung Galaxy S8 vagy Galaxy S8+ csúcsmobilok valamelyikéért annak idején jelentős összeget kifizetett vásárlók, a gyártó csak most szüntette meg nagy csendben az okostelefonok szoftveres támogatását, szúrta ki a DroidLife.

Samsung Galaxy S8 Forrás: Samsung

Az okostelefonokat négy teljes éven keresztül támogatta a Samsung, az első három évben havonta kiadta hozzájuk az Android biztonsági javításait, az utolsó évben pedig negyedévente készítette el a patcheket. Emellett az évek során két főverzió-frissítést is kaptak a készülékek, az eredetileg Android 7.0-val piacra dobott modellekhez 2019 elején vált elérhetővé a végsőnek bizonyult Android 9 Pie.

Ezzel az eddigi egyik leghosszabb ideig támogatott androidos okostelefonná vált az S8, még a Google is csak három éven át frissíti a saját Pixel készülékeit.

A szoftveres támogatás megszűnése ellenére a Galaxy S8-asok természetesen továbbra is használhatóak maradnak, egyszerűen csak nem készül hozzájuk a 2021. áprilisinál újabb biztonsági frissítés. A Samsung támogatott okostelefonjainak aktuális listáját itt böngészhetik az érdeklődők.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!