Megszabadul az Adobe Flashtől a Windows 10

Happy woman with laptop Beautiful Using Laptop Computer Telecommuting Student University Student Businesswoman Portrait One Woman Only Only Women One Young Woman Only Only Young Women Women Females Surfing the Net Hand Sign Winning Thumb 20-29 Years Young
Happy woman with laptop ,excited face expression
Vágólapra másolva!
Júliustól kezdődően el lesz távolítva az operációs rendszerből.
Vágólapra másolva!

Idén januárban Kínán kívül teljes mértékben megszűnt az Adobe Flash támogatása, a böngészőkben már jó ideje nincs szükség a biztonsági okból notórius, annak idején multimédiás élmények készítésére kitalált beépülőre. Ennek megfelelően a böngészők és az operációs rendszerek fejlesztői már januárban megkezdték annak eltávolítását vagy letiltását a szoftvereikben.

A kép csak illusztráció Forrás: Getty Images/Mario/Mario

A Microsoft első körben a támogatását elveszített beépülő szimpla letiltása mellett döntött, emellett pedig kiadott egy manuálisan letölthető javítást a Windowsokhoz a Flash tényleges eltávolítása érdekében. A vállalat friss bejelentése szerint a 2021. július 13-ra eső hibajavító keddtől megkezdi az Adobe szoftverének automatizált eltávolítását, onnantól kezdve becsomagolja az eltávolítást végző szoftverét a Windows 10 összegző frissítéseibe, és végleg lepucolja azt a számítógépekről.

Természetesen a május során elérhetővé váló Windows 10 May 2021 Update (21H1) főverzió már alapvetően Adobe Flash nélkül érkezik.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!