Veszélyesek lehetnek a gyerekek számára az Apple AirTag követői

Apple AirTag
Vágólapra másolva!
Egy ausztrál kereskedő emiatt le is vette a kínálatából az Apple AirTag követőit.
Vágólapra másolva!

Az Apple AirTag követőcímkéit nagyon sokan várták már. Bár csak nemrég jelent meg a Tile és a Samsung Galaxy SmartTag termékekre riválist jelentő AirTag, de nagy sikernek tűnik az első visszajelzések alapján, hiszen a termékek megkeresésében gyakorlatilag az összes iPhone-felhasználó mobilja segít. Szokatlan módon pedig az akkumulátor is cserélhető, ez a húzás az Apple-re nem jellemző.

Apple AirTag Forrás: tom's guide

Az akkucsere lehetőségét egy ideig ünnepelték, most azonban egy ausztrál kereskedő azt mondja, hogy pont emiatt a termék veszélyt jelent a gyerekekre. Az Officeworks emiatt le is vette a kínálatából az Apple újdonságát.

Az AirTag egy CR2032-es akkumulátorral működik, a gombelem könnyedén cserélhető benne. Sajnos azonban a véletlen lenyelése sok gyermeknél okozott már súlyos sérülést vagy halált. Ausztrália a jelentések szerint egyébként is szigorít a biztonsági követelményein (többek között a gombelemes termékekre vonatkozóan is), így az is kérdés, hogy átmegy-e azokon az AirTag. Az Apple azt állítja, az AirTag megfelel a globális termékbiztonsági követelményeknek. Az Officeworks az ausztrál fogyasztóvédelem útmutatását várja, ettől függ, hogy a jövőben forgalmazzák-e az AirTaget.