Automata leárazás tesztelésébe fog a lengyel Metro

wasteless ételpazarlás ételkidobás
Automatikusan csökkenti a termékek árát a Wasteless rendszere, hogy csökkentse a boltokban történő ételpazarlást
Vágólapra másolva!
Modern módszerrel csökkentené az ételpazarlást a bolthálózat.
Vágólapra másolva!

Jelentős ügyfelet szerzett a Wasteless startup, a közeljövőben a Metro áruház lengyel üzleteinek egy részében megkezdődik az ételpazarlás csökkentésére kitalált rendszerének éles tesztelése. Az elképzelés alapvetően egyszerű: a szoftvere valós időben nyomon követi a polcokon lévő romlandó termékek lejárati idejét és fogyását, szükség esetén pedig automatikusan elkezdi leárazni azokat, ezzel növelve az eladásuk valószínűségét.

Automatikusan csökkenti a termékek árát a Wasteless rendszere, hogy csökkentse a boltokban történő ételpazarlást Forrás: Wasteless

Ennek megfelelően az automata rendszer által kezelt termékek esetében nem klasszikus árcédulák lesznek a polcokon, hanem digitális kijelzők mutatják az árakat, a rajtuk lévő értékeket pedig bármikor képes módosítani az árazást végző rendszer.

A világ 24 országában 678 boltot üzemeltető Metro elsőként Lengyelországban kezdi meg a Wasteless rendszerének tesztelését, és amennyiben kellőképp hasznosnak bizonyul, akkor természetesen más országokban is be kívánja vezetni.

A Wasteless szerint a szoftvere jelenleg 40 százalékkal képes csökkenteni a boltokban történő ételpazarlást, azonban további fejlesztéseket eszközölve a 80%-os arány elérését sem tartja lehetetlennek.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!