Aktiválni kezdi a kétlépcsős azonosítást a Google

mobilozás okostelefon iphone sms chat
A kép csak illusztráció
Vágólapra másolva!
A megfelelően konfiguráltnak titulált fiókoknál fogja bekapcsolni.
Vágólapra másolva!

Hosszú évek óta bárki számára elérhető a kétlépcsős hitelesítés a Google-fiókban, azonban a bekapcsolása eddig teljesen opcionális volt. A rendszer nagy hatékonysággal képes megakadályozni a felhasználói fiókokhoz való illetéktelen hozzáférést, függetlenül a beállított jelszó erősségétől.

A kép csak illusztráció Forrás: Maksim Goncharenok / Pexels

Ennek oka, hogy a kétlépcsős hitelesítés (2FA) bekapcsolása után nem elég a nevet és a jelszót tudni a fiókba való belépéshez, de egy SMS-ben kapott vagy mobilon generált belépőkódot is meg kell adni. A kódozás okostelefonon megjelenő kérdőfelülettel is kiváltható, ami nagyon kényelmessé teszi az extra biztonsági réteg használatát, egy koppintással jóváhagyhatóak vagy letilthatóak a belépési kísérletek.

A Google most bejelentette, hogy a fiókok biztonságosabbá tétele érdekében megkezdi a kétlépcsős bejelentkezés automatikus bekapcsolását az olyan „megfelelően konfigurált" felhasználói fiókok esetében, amelyek gazdái eddig valamiért nem aktiválták a lehetőséget.

Nem világos, hogy pontosan mit akar jelenteni a megfelelő konfiguráltság, feltehetően a fiókhoz hozzárendelt telefonszámot és okostelefont kell érteni alatta, másra látszólag nem igazán gondolhat a vállalat. Emellett az sem tudni, hogy mikor kezdődik a folyamat, így aki szeretné most azonnal plusz védelem alá helyezni a felhasználói fiókját, az jobban teszi, ha inkább manuálisan kapcsolja be a kétlépcsős hitelesítést.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!