Számítógépekről is vezérelhetőek a platformot támogató okoskütyük.

Megújult a SmartThings okoskütyüs platform Windows 10-es alkalmazása, azonban a Samsung az új verziót a meglévő app frissítése helyett egy teljesen különálló termékként adta ki a Microsoft Áruházban, így sok felhasználó lemaradhat az elérhetővé válásáról. Aki nem ismerné az appot, a SmartThings segítségével lehet vezérelni a megfelelő lámpákat, tévéket, ajtózárakat, nyomkövetőket, hangszórókat, biztonsági kamerákat, háztartási gépeket és hasonló eszközöket a számítógépekről.

Samsung SmartThingsForrás: Samsung

A megújult változat külön appként való elérhetővé tételének valószínű oka, hogy minimum Windows 10 May 2020 Update kell a futtatásához, míg az előző verziónak a 2017 tavaszán kiadott Windows 10 Creators Update is megfelelt. A régi SmartThings app már nem tölthető le az áruházból, így aki használni szeretné az újat, de túl régi az operációs rendszere, az kénytelen lesz először azt frissíteni.

A jelek szerint funkcionálisan kevés különbség van a régi és az új SmartThings alkalmazás között, az utóbbi inkább csak abban más, hogy követi a Windows 10 irányelveit felhasználói felületének kinézetében és működésében.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!