Rajongói modokkal jöhet a The Witcher 3 remastere

Geralt of Rivia, Witcher, játék, sorozat
Geralt of Rivia, a Witcher.
Vágólapra másolva!
Több népszerű alkotás is bekerülhet a játék hivatalos változatába.
Vágólapra másolva!

Unortodox lépésre derült fény a CD Projekt részéről, a cég fontolgatja egyes rajongói modok integrálását a The Witcher 3: Wild Hunt next-gen változatába. A Kotaku kérdésére a cég megerősítette, hogy valóban megkeresett több moddert az együttműködés lehetőségéről, azonban egyelőre semmi sincs kőbe vésve, megállapodások aláírására még nem került sor.

The Witcher 3: Wild Hunt Forrás: CD Projekt

Az egyik biztosan megkörnyékezett modder Halk Hogan néven fut, a The Witcher 3 HD Reworked projektje többek közt rendkívül magas felbontású textúrákat ad a játékhoz, sokat javít egyes objektumok kinézetén és a látótávolság kezelésén.

A CD Projekt részéről érthető az efféle modok iránti érdeklődés, hiszen nincs értelme házon belül replikálni azok tartalmát a játék remasterelt változatában való használatra, az említett mod esetében például rengeteg grafikus több hónapnyi munkájára volna szükség. Egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb rávenni a moddereket a tartalmaik licencelésére, ám ettől függetlenül elképesztően ritka, hogy a fejlesztők rajongói modokat integráljanak a játékaikba.

A The Witcher 3 következő generációs változatát a Saber Interactive fejleszti, a valós idejű sugárkövetés lesz az egyik nagy fejlesztése, Xbox Series és PlayStation 5 konzolok mellett PC-re is megjelenik majd. Számítógépeken ingyenes frissítés lesz a játékot már birtoklók számára.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!