Megkezdődött a Windows 10 vészfrissítése

dynabook portege x50 laptop notebook noteszgép windows 10
Dynabook Portégé X50
Vágólapra másolva!
Napokon belül egy újabb főverziójának a támogatása szűnik meg.
Vágólapra másolva!

Pénteken a Microsoft feloldotta a Windows 10 tavalyi két főverziójának települését megakadályozott utolsó biztonsági blokkolásokat is, így hétvégén megkezdődött a 2019-es évjáratú rendszerein ragadt számítógépek automatikusan frissítése az újabb főverziók valamelyikére. A most frissíteni kezdett PC-k oroszlánrésze valószínűleg a legújabb Windows 10 October 2020 Update-et kapja meg.

A kép csak illusztráció Forrás: Dynabook

A nagy sietség oka, hogy a 2021. május 11-én esedékes hibajavító keddel megszűnik a Windows 10 November 2019 Update terméktámogatása, onnantól kezdve sem az otthoni és céges, sem pedig az oktatási és nagyvállalati verziójához nem készülnek többé biztonsági frissítések.

Viszont jó hír, hogy az AdDuplex áprilisi adatai szerint a Microsoftnak sikerült a múlt hónap végére bő 11 százalékra leszorítania a kérdéses főverzió piaci részesedését, a Windows 10-es számítógépek közel 81 százaléka már valamelyik tavalyi főverzión van.

Mindeközben a Microsoft még május során elérhetővé teszi a legújabb Windows 10 May 2021 Update főverziót is, hírünk írásáig az első stabil verziójának pontos kiadási dátumát nem árulta el a vállalat.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!