Lézerekkel foglalkozó cégnek adott 410 millió dollárt az Apple

munkások
Vágólapra másolva!
A tippek szerint a kiterjesztett valóság fejlesztése érdekében kap 410 millió dollárt az optikai technológiákkal foglalkozó II-VI.
Vágólapra másolva!

Az Apple a haladó gyártásra fenntartott alapjából 410 millió dollárt irányít át az optikai technológiákkal foglalkozó II-VI vállalat számára. Tim Cook ügyvezető szerint a cég technológiája révén működik például a Face ID, a Memoji és a portrémód. Ez a cég gyártja továbbá a LiDAR-szkennerekhez a lézereket, amelyek az iPhone 12 Pro és iPad Pro modellekbe kerülnek.

Forrás: apple

A II-VI által felvásárolt Finisar egyébként ilyen célra már kapott 390 millió dollárt 2017-ben az Apple-től. A szakemberek szerint az Apple befektetésének célja az, hogy a Face ID tovább fejlődjön, továbbá a kiterjesztett valóságra építhessen újabb és jobb megoldásokat az Apple.

Tim Cook több alkalommal hangoztatta már, hogy a kiterjesztett valóságot mennyire fontosnak tartják az Apple-nél. A fejlesztéseket bevethetik továbbá egy kevert valóságra építő headsetnél is, ennek érkezéséről régóta pletykálnak.