Megszabadult pár Galaxy a súlyos sérülékenységtől

samsung galaxy z fold 2
Samsung Galaxy Z Fold 2
Vágólapra másolva!
A májusi javítási szinttől biztosan nem használható ki a Qualcomm modemének hibája.
Vágólapra másolva!

Nemrég rendkívül súlyos sebezhetőségre derült fény egyes Qualcomm Snapdragon rendszerlapkát használó okostelefonokban, a kihasználásával a készülékekre telepített androidos alkalmazások például lehallgathatják a telefonhívásokat. A sérülékenységgel kapcsolatos részletek egyelőre nem világosak, a Check Point Research kutatócég a többi érintettel együtt halogatja ezek nyilvánosságra hozását, hogy minél több készülékre juthasson el a hibajavítás.

A kép csak illusztráció Forrás: Samsung

A csendet megtörve a Samsung közölte, hogy egyes okostelefonjai esetében már az idén januárban kiadott biztonsági frissítőcsomagban megoldotta a problémát, továbbá a 2021. májusi vagy újabb androidos javítási szinten lévő Galaxy okostelefonok is biztosan megkapták már a patchet.

Természetesen a Qualcomm Snapdragon helyett Samsung Exynos vagy MediaTek Helio rendszerlapkát használó Galaxy készülékekben soha nem volt jelen a sérülékenység, továbbá elméletileg a Snapdragon rendszerlapkák közül sem mindegyik érintett. Mint említettük, egyelőre bizalmasak a sebezhetőséggel kapcsolatos részletek, csak valamikor a jövőben érkezik majd tisztességes tájékoztatás az ügyben.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!