Közeledik az AMD-s Razer Blade laptop

Razer Blade 14
Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, hogy lesz olyan Razer Blade 14 laptop, amibe Ryzen Cezanne H APU és NVIDIA GeForce RTX 30 szériás GPU kerül.
Vágólapra másolva!

Frank Azor és Ming-Liang Tan egyaránt arra célozgattak a Twitteren, hogy a Razer hamarosan piacra dob egy AMD hardverrel felszerelt Razer Blade laptopot. Azor Tan véleményére volt kíváncsi, utóbbi pedig később azt írta, hogy tudnának tervezni egy igazán nagyszerű AMD-s gamerlaptopot. Elmondta azt is, hogy szerinte nincs most olyan laptop a piacon, ami igazán feszegetné a határokat.

Razer Blade 14 Forrás: cnet

A szakértők szerint a két vezető csak akkor találgatna nyilvánosan ilyen laptopról, ha annak a fejlesztése már rég elkezdődött volna. A gyakorlatban arról lehet szó, hogy az érdeklődést igyekeznek előre felkelteni.

Hivatalos konkrétumok persze nincsenek, de a 3DMark adatbázisába felvitt információk alapján a Razer a második legerősebb Cezanne H APU-t használná, a Ryzen 9 5900HX-et. Ehhez egy NVIDIA GeForce RTX 30 szériás GPU-t párosítanának, az RTX 3060-as vagy az RTX 3070-es vezérlőt. Nem lenne meglepő egy RTX 3080-as változat sem, azt viszont nem tudni, hogy mikor debütál az AMD-s Razer Blade 14.