Rengeteg közismert kiállító marad fizikailag távol a Mobil Világkongresszustól.

Türelmetlenül várják a nagynevű európai kiállítások rendezői a koronavírus-járvány végét, hosszú idő után az idei Mobil Világkongresszus (MWC) lehet az első efféle rendezvény a kontinensen. A szervező GSMA jelenlegi tervei szerint körülbelül 50 ezer látogatóval június vége és július elseje között kerül majd megrendezésre Barcelonában.

MWC 2017Forrás: AFP/Josep Lago

Természetesen egyes kiállítók elhamarkodottnak találják az efféle tömegrendezvényeken való részvételt, ezek táborát gazdagítja a Samsung is, friss tájékoztatása szerint legfeljebb virtuális formában lesz jelen az idei Mobil Világkongresszuson. A döntéssel olyan vállalatok példáját követi, mint például a Sony, a Nokia, a Google, az Ericsson, a British Telecom, a Facebook és az Oracle.

Természetesen az MWC rendezői nagy figyelmet kívánnak fordítani a kiállítók és a látogatók biztonságára, a távolságtartás, a közösen használt felületek rendszeres sterilizálása és a maszkviselés mellett három napnál nem régebbi negatív teszt is kell majd a rendezvény látogatásához.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!